>Fjernsynsbarnkontrol<

De fleste børn ønsker sig hårde gaver til jul, og er man et lidt større barn vil et fjernsynsapparat til værelset uden tvivl rangere højt på mange ønskesedler.

Salget af de mindre fjernsyn, der oftest er dem, der står på børneværelserne, stiger da også med cirka 25 procent op mod jul, oplyser branchen.

Men som forældre bør man tænke sig om en ekstra gang, før man opfylder det ønske eller stiller et ældre, brugt fjernsyn ind på børneværelset. Det mener børne- og ungelæge Vibeke Manniche.

- Det er misforstået godhed, når forældre eller bedsteforældre giver børnene deres eget fjernsyn. Mine erfaringer er, at det oftere skaber ensomme børn end lykkelige børn, siger hun.

Ved at spørge i de familier, hun har kontakt med via sit job og gennem de mange foredrag, hun holder for forældre rundt omkring i landet, har hun konstateret, at fjernsyn på børneværelset er blevet et meget udbredt fænomen i de senere år. I en typisk 9. klasse har stort set alle elever deres eget fjernsyn, mens det gælder for omkring halvdelen i en gennemsnitlig 1. klasse. Den udvikling bryder hun sig ikke om.

Tv i fællesskab

- Fjernsyn bør være noget, man ser i fællesskab og familierne bør formulere regler om, at der kun må ses fjernsyn nogle få timer om dagen.

- Når fjernsynet kommer ind på børnenes værelser er det ude af forældrenes kontrol. De kan se hvad som helst og på alle tidspunkter af døgnet, siger Vibeke Manniche, der er mest bekymret for de mange voldsfilm og pornografiske programmer, der bliver vist på tv.

- Børn påvirkes af det, de ser og hører, og de søger rollemodeller også gennem medierne, mener børnelægen.

Relaterede sider:

Arbetsförmågadepression
Anne Linnet - mf-kunstner-05052010202749 - musikalskeforedrag.dk
Barndommens gade
Barneslikjagt
Designstressphase
Firmamusikfester
Harmoniglad folkemusik
Jurymedlemspop
Lederærlighed
Matriarkatet som samfundssystem
Musikkorpsartister
Nedepåjordengospel
Prestationsångestföreläsning
Seminarierevyskuespiller
Selv-realiseringsuksess
Social institutionsmekanisme
Solisteksperiment
Stresssignal föreläsning
Trompetkyrkankonserter
Ungdomsrådsmobbepolitik