>OTHLSymfM0SQm<

Et grundsyn jeg kan stå inde for
Har vundet Grandprix 3 gange

Vi mødte en afbalanceret og livfuld Kirsten Siggaard på en privat destination i et villakvarter lidt uden for Roskilde. I 24 år har hun været gift med Jørgen, der er salgschef i Nykredit. De har to sønner, Kasper på 19 år og Mads på 15 år, og bor i en behagelig villa, som er arrangeret elegant med en hjemlig og hygsom atmosfære.

Kirsten Siggaard er født i 1954 og er oprindelig bankuddannet, men en løbebane inden for sang og musik trak så meget, at bogholderiet blev anbragt på reolen. I 1987 bestemte hun sig for at satse 100 % på sangen. Det var givtigt. Hun fik sit gennembrud i firserne, hvor hun blev nr. 1 i Melodi Grandprix 3 gange. Derefter har Kirsten Siggaard prøvet mange andre ting inden for revy, kabaret og skuespil.

Min egen version
I mellem de næsten 50 plader og cd’er, som Kirsten Siggaard har været medvirket på, er det blot nogle få, der er med absolutte sange til børn. Imellem dem er de 3 cd’er, der ganske har titlen »I olielampens skær« fra Refleks Music. På cd’erne har hun sunget titelsangen. På cd’en »En drengs drømme« holder Kirsten Siggaard også for den sidste sang.

Hendes grund for at sige ja til at tage del i cd’en var meget kontant. »Jeg sagde ja, fordi jeg altid er åben for gode forestillingsverdner. Jeg modtog en lydfil, og det var nogle sjove stykker med taktfast fornøjet musik,« anfører Kirsten.
»Jeg holder af, når numrene har et eventyr eller en begivenhed, der er bakket op af dejlig musik.«
Kirsten er ikke forfatterinde, men hun fremfører andres musikstykker. Følgelig er det betydningsfuldt for hende at give stykkerne sin egen version.

»Jeg modtager lydfiler tilsendt og lytter det igennem, og jeg prøver at forestille mig, hvad jeg skal fortælle, « begrunder Kirsten Siggaard, som gør alt for, at beskaffenheden i de programmer, hun involverer sig i, skal være i god.
»Jeg lyttede til cd’en »I olielampens skær« kort før du skulle ankomme. Jeg vurderer det kritiske ører og vurderer altid, om jeg magtede at have gjort det bedre. Som sanger må man altid være kritisk over for en selv"

En energi ind i fremtiden
Det falder naturligt for Kirsten Siggaard, at hun synger på en cd med et kristent indhold.
»Kristen musik har et livsanskuelse, jeg kan stå inde for,« fortæller Kirsten Siggaard, som igen blev helt fanget af musikken og de bibelske fortællinger, da hun lyttede til cd’en.

Det viser ifølge Kirsten, at den bibelske forklaring har en kraft ind i vores tid.
Historierne fra Biblen har meget indhold, som man kan bruge, når man taler med børn.
Historierne fra Biblen er med til at give vores børn nogle støttepunkter, de kan holde sig til. De rummer megen god moral i, hvad man bør gøre, og hvad man ikke bør gøre,« hævder Kirsten Siggaard, som pointerer, at det er en målsætning, at de, der fremfører fortællingerne, skal gøre sig umage for, at børnene forstår det med nutidens briller.

Tiltro til Gud
Kirsten Siggaard har været tæt på kirken i sin barndom. Hendes far arbejdede som graver, og derfor kom hun tit med i kirke. Da hun blev en stor pige, deltog hun i en periode i forskellige kor i kirker.
Derhjemme overværede Kirsten Siggaard, at hendes forældre deltog i bibelkreds, og den jævne omgang med Bibelen slog også igennem i opdragelsen.
Kirsten Siggaard har fået nogle holdepunkter for sit liv fra Biblen, og disse holdepunkter har hun forsøgt at give videre til sine børn.

Jeg har tænkt, at det at tro på Gud er lig med at opføre sig ordentligt over for ens medmennesker.
I forbindelse med sit erhverv kommer hun meget rundt på landevejene, og hun føler aldrig, at hun kører alene.
»Jeg tror, at Gud holder hånden over mig og sørger for, at jeg ikke kommer galt af sted i trafikken.