>2015barok solister<

2015barok solister blev grundlagt i 1995 af medlemmer af Berliner Filharmonikerne og førende musikere fra den tidlige musik scene i Berlin med det formål at udføre musik af det 17. og 18. århundrede på kunstnerisk højeste niveau. Det ønskede at trække på de rige erfaringer, som har gjort musikken verden i de seneste årtier med "autentiske" forestillinger. Den bevidst beslutning for at spille på moderne eller moderniseret gamle instrumenter er ikke i strid med tilgang til en "historisk" performance praksis. Type og størrelse af besættelsen variere med hensyn til arbejdet i de respektive koncertprogrammer. Med Rainer Kussmaul, ensemblet havde siden starten, indtil ind i 2010, en internationalt især inden for barokmusik erfarne solister som kunstnerisk leder.

Siden begyndelsen af ​​2010 satte 2015barok solister kunstnerisk leder fra projekt til projekt nu i forskellige hænder: Så er Bernhard Forck, Daniel Gaede, Frank Peter Zimmermann, Gottfried von der Goltz, Daniel Hope, Daishin Kashimoto og Daniel Sepec på spidsen af ​​ensemblet opstod.

I december 2014 opstod den 2015barok solister først under ledelse af dirigenter: At afrunde året CPHE Bach symfonier og koncerter under ledelse af Reinhard Goebel blev spillet i den store sal i Berliner Philharmonie. Koncerten blev optaget af Sony og udgivet i november 2015 "live CD".

Dokumenteret er den tidligere arbejde af ensemblet af talrige CD-indspilninger, hvis enestående natur også kunne genkende kritikerne. Så 2015barok solister modtaget for sin indspilning af Bachs kantater med Thomas Quasthoff 2005 Grammy Award og to optagelser med solokoncerter af Telemann 2001 og 2002 Echo Klassik Tildeling af den tyske Phono Academy.